Sammen med Norge, Sverige og Finland arrangerede Styrelsen for It og Læring eventen Nordic@BETT i Logan Hall, London. Begivenheden blev afviklet i samme uge som den internationale udstilling og konference Bett Show i London.

I år på Nordic@Bett var der særligt fokus på, hvorfor innovation og problemløsning er vigtigt og hvordan samarbejde, kultur- og teknologiforståelse kan bidrage til at erhverve disse og andre af det 21. århundredes kompetencer. På programmet var blandt andet Jim Knight, Deirdre Butler og en introduktion til både eTwinning og Nordic CRAFT.

Det blev modtaget med stående klapsalver fra hele salen, da 22 elever fra Danmark, Norge, Åland, Sverige, Finland, Island og Grønland gik på scenen for at fortælle, hvordan de har arbejdet med Nordic CRAFT og innovation i undervisningen. Eleverne skulle også pitche deres idé til at bekæmpe kedsomhed i undervisningen foran publikum. Flere af eleverne pegede på mere inddragelse, medbestemmelse, teknologi og bevægelse som mulige tiltag til at bekæmpe kedsomhed i undervisningen. Elevernes løsninger blev modtaget godt af både skoleledere og undervisere.

Nordic CRAFT fortsætter frem mod 2020 og landene mødes blandt andet igen til Danmarks Læringsfestival den 13. og 14. marts 2019. Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan din klasse kan deltage i Nordic CRAFT, så send en mail til CRAFT@stil.dk.

Fakta om BETT

Bettshow samler mere end 800 virksomheder, spændende nye edtech-starter og over 34.000 deltagere fra det globale uddannelsessamfund. Man deltager for at finde inspiration og diskutere fremtidens uddannelse, samt den rolle teknologi og innovation spiller.

BettShow foregik den 23.-26. januar 2019 ved ExCeL London.

Fakta om Nordic@BETT

De nordiske lande, Norge, Sverige, Finland og Danmark har i de sidste mange år afholdt Nordic@BETT i samme uge som Det globale BETTshow i London.

Her stiller man skarpt på teknologi, innovation og uddannelse i en nordisk uddannelsestradition. Nordisk Ministerråd støtter det nordiske samarbejde.