Hop til indhold

Tirsdag den 12. september afholder STIL for sjette år i træk sin årskonference. Dette års konference har temaet ”Vejlederkompetencer i en digital verden”. Konferencen giver forskellige vinkler på digitaliseringens perspektiver for vejledernes hverdag. Hvilken rolle kan digitale medier og værktøjer spille i den konkrete vejledning? Hvordan kan vejlederne bidrage til den vejledningssøgendes digitale dannelse, og er vi selv digitalt dannede? Hvilken indflydelse har den teknologiske udvikling på samfundet og på det arbejdsmarked, som vi vejleder til?

Konferencen henvender sig til alle uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledere med interesse for digitale medier.

Oplæg

Konferencen indledes af Jacob Brøndum, der fokuserer på, hvordan læringslandskabet ændres gennem digitalisering. Med udgangspunkt i det brede vejlederperspektiv tager oplægget udgangspunkt i vores digitale hverdag med fokus på teknologiens mange faldgruber og muligheder. Begreber som 21st Century Skills, Fake News og digital modenhed foldes ud, når Jacob Brøndum i oplægget spørger: Hvilke digitale kompetencer skal studerende og vejledere besidde for at indgå i fremtidens arbejdsmarked og borgerskab?

Et andet oplæg, der holdes af Søren Tranberg Hansen, der har en ph.d i robotteknologi og er direktør i BrainBotics, tager udgangspunkt i kunstig intelligens og robotter. Ifølge Søren Tranberg Hansen vil mange jobfunktioner og virksomheder i de kommende år forsvinde – og nye vil opstå. Søren Tranberg Hansen vil via konkrete eksempler vise, hvor der bruges robotter og kunstig intelligens i dag, og hvor teknologien er på vej hen.

Workshopper

Konferencen byder også på en lang række workshopper. De handler blandt andet om Video i vejledningen, Nye vejledningsværktøjer, det nye digitale selvbetjeningsværktøj Mine realkompetencer, digital rekruttering, digitale møder i vejledningssammenhæng, online læringsfællesskaber og proaktiv vejledning på digitale medier. Hver deltager kan deltage i to workshopper i løbet af konferencen.

Deltagerne

Deltagerne i årskonferencen kommer traditionelt set fra mange forskellige organisationer, så der er også undervejs i konferencen muligheder for at etablere netværk på tværs af sektorer.

Praktisk information

Konferencen finder sted den 12. september klokken 9:30-16:00 på UCC, Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1779 København V. Det koster 995 kroner at deltage. Tilmeldingsfristen er 4. september.