eVejledning er et tilbud om anonym digital uddannelses- og karrierevejledning. Alle, der har brug for information, inspiration og vejledning om ungdomsuddannelse, videregående uddannelse eller efteruddannelse, kan benytte sig af eVejlednings tilbud.

Vejledning og vejledningsmedier

eVejledning stiller en række forskellige digitale vejledningstilbud til rådighed. Man kan således få individuel vejledning på chat, mail og telefon, og man kan deltage i for eksempel fælleschats og digitale møder. Endelig tilbyder eVejledning også vejledning på de sociale medier, primært Facebook.

eVejledning er kendetegnet ved stor tilgængelighed med lange åbningstider, så man kan få vejledning både dag, aften og weekend. Som bruger af eVejledning vælger man selv den form og det medie, der passer én bedst.

Hele uddannelsessystemet og overgange mellem uddannelser

eVejledning har en unik viden om hele uddannelsessystemet og karrierevalg. I eVejledning kan man få hjælp til både de langsigtede planer og de små spørgsmål. eVejledning kan således yde eller give:

  • hjælp til at undersøge interesser, styrker og muligheder
  • støtte i at forstå oplysninger på ug.dk ud fra brugerens situation
  • forslag til et værktøj eller en artikel på ug.dk, som brugeren skal se nærmere på for at komme videre
  • hjælp til at undersøge væsentlige forskelle på uddannelser
  • hjælp til at prioritere og vælge mellem uddannelser
  • henvisning til yderligere relevant information.

Styring og udvikling

eVejledning udvikles løbende ud fra input fra brugerne. Der foretages kontinuerligt brugerundersøgelser, hvor brugerne kan tilkendegive sin tilfredshed med vejledningen. Dertil kommer løbende dialog med samarbejdspartnere og øvrige interessenter. eVejledning planlægger og afvikler desuden en gang om året en konference, hvor den digitale vejledning er i fokus.

Dertil kommer, at eVejledning systematisk udvikler på vejledningsmetoder i relation til nyeste vejledningsteorier. 

 

Sidst opdateret: 15. november 2018